TO: Chief Financial Officers : #10-04
Chief Compliance Officers

DATE: March 31, 2010

SUBJECT:  Foreign Currency Capital Charge

As noted on page 7-4 of the Form 1-FR-FCM Instructions Manual, an FCM that carries assets and
liabilities, denominated in a foreign currency, must take a charge against net capital for the net

amount of uncovered foreign currency balances. The applicable charge is either 6% or 20% under
CFTC Regulation 1.17(c)(5)(ii).

Nonsegregated and segregated assets, liabilities, forward contracts, and fixed price commitments in
the same currency are to be factored together in the determining the amount subject to the charge.
The net asset or net liability balances in British Pounds, Japanese Yen, Canadian Dollars, Swiss

Francs and Euros are subject to a 6% charge. The net asset or net liability balances in all other
currencies are subject to a 20% charge.

For dually registered FCM/Broker Dealers, the Risk Oversight and Operational Regulation
Department of FINRA has confirmed that the application of the capital charge on the net asset or net
liability is consistent with Net Capital Interpretation SEC Rule 15¢3-1(c)(2)(vi)/08.

If you have questions, please consult your DSRO.

The Joint Audit Committee is a representative committee of U.S. futures exchanges and regulatory organizations
including the: CBOT, CCFE, CFE, CME, COMEX, ELX, KCBOT, MGEX, NFA, ICE Futures U.S,, Inc., INET, NADEX,
NFX, NYMEX, NYSE Liffe US, and OCX.




